sábado, 16 de abril de 2011

JOCS FLORARLS CEIP MEDITERRÀNIA.

ELS SABORS DEL MÓN I EL DRAC

Un any més ,per aquestes dates,el Drac baixá a la ciutat àvid d'una jove donzella.Un any més,buscà primer entre les seves victimes preferides,les filles de la reialesa o de la noblesa.Un any més,però,els  seus intents foren en va i hagué de tornar a buscar entre les joves noies plebees.

Foragitat del centre de la ciutat pels soldats defensors dels poderosos,hagué de fugir cap als afores, allà on la ciutat moria a la vora del mar.Vet aquí, que feia dies que rondava famolenc per l' humil barri de la Barceloneta, en busca d' alguna presa fàcil que satisfés la seva gana insaciable.

Allí sabia que no arribava l' ajuda  dels soldats, i les families,amb por, no deixaven sortir les seves filles de casa seva.Mes, si no sortien, no podien assistir a l' escola.

Com la cosa s' allargava, si no assistien a classe no podien rebre l' educació necessária per a poder millorar les seves condicions de vida de cara al futur. Farts d' aquesta situació,la comunitat educativa de l' Escola Mediterrània dissenyà un pla per distreure el Drac i així defensar les seves filles.

Totes les families començaren a cuinar, a la vegada, els plats més suculents dels seus països d' origen.Un núvol de flaires embriagadores inundaden tot el barri.

Tot i que el seu menjar preferit eren les belles noies joves, el Drac no pogué suportar l' atracció d' aquella olor tan bona i tan intensa. Per acabar de fer-lo caure en el parany, totes les families portaren els seus menús al pati de l' escola.Amb aquelles espléndides i saboroses menges, muntaren una taula tan ben parada, que la temptació se li va fer insuportable.

Just acabada de parar la taula, tothom fugí corrent a tancar-se dintre de casa a pany i forrellat,dons ja se sentien les fortes petjades del Drac que s'acostava a tota pressa.

Arribat al lloc,li agafá un atac de golafreria i començá a endrapar tot el bé de Déu que veia al seu abast: menjar,beguda,plats,gots,coberts,tovallons i estovalles,fins que,fart de tant menjar i beure, caigué abatut morint súbitament d' un empax.

La concentració dels sabors del món en un petit pati d' una petita escola de la Barceloneta salvá per sempre més la ciutat de l' amenaça del Drac.

D'aleshores ençà,cada any, a l' Escola Mediterrània celebrem aquell fet amb una festa on cada família porta els seus millors àpats. Ara,peró,som la nostra comunitat educativa: nens,nenes,mares,pares,germans,germanes,ties,oncles,avis,àvies,i mestres qui ens ho cruspim amb molt de gust. I amb molt de compte i moderació, dons tot és tan suculent i está tan bo que hi ha el perill que algú acabi empatxat com el pobre Drac.

Malgrat aquest final feliç, mai cap poderós ha vingut a agrair-nos el fet d' haver acabat amb l' amenaça del Drac.Ni tan sols ens han dit quan ens tornaran a construir la nostra nova escola.Aquell dia, quan arribi, será festa grossa.

                                                                                                                        R.P.

No hay comentarios:

Publicar un comentario