miércoles, 15 de junio de 2011

El Parlament aprova la proposta del PPC per licitar “sense demora” la construcció del nou CEIP Mediterrània de Barcelona

El diputat Jose Antonio Coto recorda que “aquesta escola té el trist rècord de ser l’escola de Barcelona amb més temps en barracons, 4 anys”
“És una demanda justa que necessita una solució efectiva i urgent, sense demores, per això esperem que el Govern doni compliment a la proposta de resolució del PPC aprovada avui”

09 juny 2011.- El diputat del PPC al Parlament, Jose Antonio Coto, ha mostrat avui la seva satisfacció per l’aprovació de la proposta de resolució del PPC que insta el Govern a realitzar “sense demora” els tràmits necessaris per què la licitació del projecte de construcció del nou edifici al solar del Passeig Marítim 5-7 sigui efectiu abans de la finalització del curs escolar 2010-2011 i es comencin les obres dins d’aquest any.

La proposta ha estat aprovada a la Comissió d’Ensenyament amb els vots de tots els grups parlamentaris a excepció de CiU, que s’ha abstingut.

En aquest sentit, el diputat popular ha acusat CiU de tenir “un criteri diferent segons la institució que tracti aquest tema” i ha assenyalat que les esmenes presentades per la federació nacionalista i que el PPC no ha acceptat “pretenien demorar una situació injusta i que perjudica a 168 alumnes i 30 persones de la plantilla del centre”. 

“És una demanda justa que necessita una solució efectiva i urgent, sense demores, per això esperem que el Govern doni compliment a la proposta de resolució del PPC aprovada avui”, ha manifestat el diputat.
Coto ha recordat que “el CEIP Mediterrània té el trist rècord de ser l’escola de Barcelona amb més temps en barracons, exactament 4 anys”.

 Tanmateix ha explicat que tot just el 2007, l’Ajuntament de Barcelona va comunicar a la Direcció del CEIP Mediterrània la decisió d’enderrocar el seu centre escolar situat al Passeig Marítim de Barcelona números 5 i 7 al districte de Ciutat Vella, per problemes greus a l’estructura de l’edifici. A la mateixa comunicació se’ls hi va informar que al setembre iniciarien les classes als mòduls prefabricats que s’instal·larien durant el mes d’agost al carrer Andrea Dòria i que els hi asseguraven tots el recursos necessaris per tal que quedés garantida la qualitat i magnitud del seu projecte educatiu.

En un principi la ubicació del CEIP Mediterrània als mòduls prefabricats estava prevista per dos anys ja que se’ls va prometre que el curs 2009-2010 ja estaria acabat el nou edifici al Passeig Marítim. “Des d’aleshores els alumnes d’aquest centre educatiu porten quatre cursos escolars donant classe en barracons”, ha afegit el diputat popular. En aquest sentit, Jose Antonio Coto ha detallat les mancances que pateix el centre, els 168 alumnes i les 30 persones de la plantilla, com ara i d’entre d’altres, la insuficiència de lavabos, no tenen pati propi, no disposen de menjador, no tenen lloc per fer activitats extraescolars, i no hi ha biblioteca.

“Porten 4 anys suportant aquesta problemàtica i malgrat tot això, a base de molt d’esforç i una impecable professionalitat i responsabilitat, el resultat de la tasca educativa del CEIP Mediterrània és encomiable”, ha explicat el diputat. En conclusió, Coto ha afirmat que “el CEIP Mediterrània ha de poder comptar amb unes instal·lacions escolars dignes del seu projecte i la seva tasca”.

La proposta aprovada avui inclou aprovar el projecte de construcció del nou edifici del CEIP Mediterrània amb la participació de l’AMPA del Centre, la Plataforma del CEIP Mediterrània Barceloneta i la Direcció del CEIP Mediterrània per tal d’adaptar el nou edifici a les seves necessitats. També inclou establir un calendari d’obres i mantenir informats periòdicament l’AMPA, a la Plataforma del CEIP Mediterrània i a la Direcció del centre del progrés de la construcció del nou centre.

No hay comentarios:

Publicar un comentario